Sport en corona

Het gesprek tussen afvaardigingen van FC Utrecht en de KNVB over een mogelijke bekerfinale met als inzet een Europees ticket heeft dinsdag niets concreets opgeleverd. Beiden partijen bevestigen dat, zonder een verdere toelichting te willen geven.

De KNVB besloot op 24 april dat het restant van de eredivisie en de bekerfinale wegens de coronacrisis niet meer gespeeld zouden worden. Bij de verdeling van de Europese tickets greep bekerfinalist FC Utrecht overal naast.

FC Utrecht viert het bereiken van de bekerfinale ANP

Willem II kreeg als nummer vijf (drie punten voorsprong en een wedstrijd meer gespeeld dan nummer zes FC Utrecht) het derde ticket voor de Europa League. Feyenoord kreeg als nummer drie van de stand het ticket van de bekerwinnaar.

Nu voorleggen aan UEFA

FC Utrecht is het met dat besluit van de KNVB niet eens. In plaats van direct naar de rechter te stappen, kozen de Utrechtenaren voor een dialoog met de KNVB en de Europese bond UEFA.

Het overleg met de KNVB heeft niets opgeleverd. De club gaf eerder al aan de zaak ook te zullen voorleggen aan de UEFA. Dat laatste gaat dus nu gebeuren.

KNVB-directeur Eric Gudde liet zondag bij Studio Sport doorschemeren dat de bekerfinale wel als een soort galaduel gespeeld zou kunnen worden.

Gudde: 'Bekerfinale hooguit een galaduel, niet voor een Europees ticket'

Dat galaduel zou dan aan het begin van de nieuwe competitie plaatsvinden, met dien verstande dat in dat duel geen Europees ticket te verdienen zal zijn.

"De wedstrijd kan niet voor 31 augustus worden gespeeld en dan zijn de Europese plekken al verdeeld"', aldus Gudde.

STER reclame