NOS Voetbal

PSV-directeur reageert gelaten op ophef: 'Snap het soms niet zo goed'

PSV is gewend aan regels van anderhalvemetersamenleving

Vorige week hervatte PSV de veldtraining en vandaag was er voor het eerst in de coronatijd weer een mediamoment op De Herdgang. Toon Gerbrands stond de pers te woord. Ook Ernest Faber deed zijn zegje.

Algemeen directeur Gerbrands ergerde zich aan de kritiek op zijn vroege melding van salarisverlagingen bij PSV, maar ook aan de ophef rond het besluit van de KNVB om op het hoogste niveau geen club te laten promoveren en degraderen.

"Ik snap het soms niet meer goed", zegt de 62-jarige Gerbrands. "De beslissing ligt bij de KNVB, die mogen dat gewoon besluiten. Achttien of twintig ploegen, wij komen wel opdagen en merken wel hoe het gaat aflopen."

Gerbrands haalt schouders op: 'Ik snap het soms niet meer goed'

SC Cambuur en De Graafschap proberen in een kort geding promotie naar de eredivisie af te dwingen. PSV staat in de laatste stand vierde en gaat daarom komend seizoen de Europa League in.

Een seizoen zonder publiek kost PSV zo'n dertig miljoen euro. Daarom kondigde Gerbrands vorige maand als eerste salarisverlagingen aan. Spelersvakbond VVCS had liever gezien dat hij had daarmee had gewacht tot er een model lag.

"Ik ben het daar niet mee eens. Ik heb een eigen verantwoordelijkheid en als directie moet ik voorbeeldgedrag uitstralen. Over mijn eigen salaris ga ik zelf. Je moet duidelijk zijn, mijn spelers snappen de problematiek ook", aldus Gerbrands.

PSV-aanvoerder Denzel Dumfries in actie op het trainingsveld

Dat denkt interim-trainer Faber ook: "Ik denk dat iedereen wel beseft dat we er allemaal last van gaan krijgen of al hebben. We moeten het samen oplossen."

Knotsgek seizoen voor Faber

Voor Faber is het een knotsgek seizoen. Hij begon als hoofd jeugdopleidingen, beleefde een hectische periode als interim-trainer, was machteloos tijdens de coronacrisis en hij neemt na dit seizoen zijn oude functie weer in.

"Het is wel bijzonder, ja. We ronden het goed af, zodat de spelers straks bij de nieuwe trainer (Roger Schmidt) fit kunnen zijn", aldus Faber.

Faber rondt knotsgek seizoen bij PSV goed af: 'Voor de nieuwe trainer'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl