AFP
NOS Voetbal

KNVB-plan voor oefenwedstrijden in augustus biedt FC Utrecht hoop

De KNVB is van plan om in augustus weer serieuze oefenwedstrijden te laten spelen voor clubs uit het betaalde voetbal. Dat bevestigt technisch directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht in gesprek met RTV Utrecht. Volgens Zuidam is dit naar voren gekomen uit een videocall tussen de KNVB, clubs en Fox Sports.

Premier Mark Rutte liet eerder deze week nog weten dat er pas vanaf 1 september weer gevoetbald mag worden in Nederland. Als clubs in augustus weer wedstrijden kunnen spelen, zou dat goed nieuws kunnen betekenen voor FC Utrecht. "Dan kunnen we ook een bekerfinale spelen", zegt Zuidam.

De bekerfinale tussen Feyenoord en FC Utrecht is door de coronapandemie van de agenda gehaald. Utrecht hoopt door het winnen van de beker alsnog op een ticket voor Europees voetbal. Op basis van de ranglijst van de afgebroken eredivisie grijpt Utrecht (zesde) net naast Europees voetbal.

"Een belangrijke richtlijn van de UEFA is dat er alles en dan ook alles aan gedaan moet worden om de bekerfinales te spelen", aldus Zuidam. "Op het moment dat je met alle partijen in oplossingen gaat denken zijn wij ervan overtuigd dat er een oplossing te vinden is voor de bekerfinale."

25 mei

Opvallend is wel dat de KNVB eind april van de UEFA te horen kreeg dat ze voor 25 mei aan de UEFA moeten laten weten welke Nederlandse clubs volgend seizoen aan de Champions League en Europa League mogen deelnemen. Of de UEFA nog steeds achter deze uitspraak staat, is niet duidelijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl