NOS Voetbal

Bruma gaat weer voetballen: 'Of ik bang ben? Nee, maar wel voorzichtig'

Bruma over doorstart Bundesliga: 'Ben niet bang, wel voorzichtig'

De Duitse overheden stemden woensdagmiddag toe in een hervatting van de Bundesliga, waarbij een quarantaine een van de voorwaarden is. Die hoeft, mits er veel getest wordt, geen twee weken te duren. De clubs vergaderen donderdag over een termijn.

De wens van de clubs is om in het weekeinde van 16 en 17 mei weer te beginnen. "Er zal wel een andere spanning in het stadion zijn, zo zonder publiek. Het zal straks echt vanuit jezelf moeten komen", zegt Jeffrey Bruma woensdagavond tegen de NOS.

De verdediger staat nog tot medio 2021 onder contract bij VfL Wolfsburg, maar komt dit seizoen op huurbasis uit voor FSV Mainz.

Weer elf tegen elf

"Vandaag mochten we officieel weer voor het eerst elf tegen elf spelen. Dat was wel even wennen. Daarvoor trainden we vooral in parcoursvorm", aldus Bruma. "Of ik bang ben? Dat niet, maar ik blijf wel voorzichtig."

Bruma bivakkeert met Mainz op de vijftiende plaats van de Bundesliga. De nummers 17 en 18 degraderen rechtstreeks. de nummer 16 speelt een promotie-degradatiewedstrijd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl