Salomon Kalou op de training van Hertha BSC
NOS Voetbal

Hertha BSC kan na video Kalou onaangekondigde controles verwachten

Bundesligaclub Hertha BSC kan onaangekondigd worden gecontroleerd op naleving van de coronamaatregelen. Aanleiding is de video van de inmiddels geschorste Salomon Kalou.

De Ivoriaan filmde maandag onder meer hoe hij voor de training de hand schudde van de conditietrainer. Kalou begroette vervolgens in de kleedkamer diverse medespelers met een boks en filmde daarna hoe zijn ploeggenoot Jordan Torunarigha een coronatest onderging. Daarmee lapte de oud-Feyenoorder alle veiligheidsvoorschriften omtrent het coronavirus aan zijn laars.

"Dit is duidelijk in strijd met de speciale vergunning die we hebben afgegeven voor trainen in kleine groepen", verklaarde Martin Pallgen, woordvoerder van de afdeling Binnenlandse Zaken en Sport, woensdag. Volgens Pallgen loopt Hertha het risico dat de vrijstelling wordt ingetrokken als de regels niet worden nageleefd.

Excuses Kalou

Kalou heeft zich inmiddels voor zijn video verontschuldigd. "Het spijt mij als ik de indruk heb gewekt dat ik het coronavirus niet serieus neem. Ik bied mijn excuses aan, want het tegendeel is waar. Ik maak mij vooral veel zorgen om de mensen in Afrika, waar de medische zorg lang niet zo goed is als in Duitsland."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl