NOS Sport

Beachvolleyduo Brouwer/Meeuwsen traint weer: 'Nieuwe doelen stellen'

beachvolleyballers trainen weer

In de stralende zon meldden de beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zich maandag in Den Haag voor de eerste training sinds de coronamaatregelen. "Maar of je echt van trainen kunt spreken, is nog de vraag", volgens Brouwer.

De beachvolleyballers moeten zich aan strikte hygiënevoorschriften houden in verband met het coronavirus. Op het trainingsveld moeten de ballen schoongemaakt worden en Brouwer en Meeuwsen mogen niet te dicht bij elkaar in de buurt komen. "Dus van een wedstrijdgerelateerde training zal geen sprake zijn", aldus de 32-jarige Meeuwsen.

Brouwer/Meeuwsen wint brons op de Spelen in Rio

Voorlopig staat er voor het duo Brouwer/Meeuwsen, dat op de Olympische Spelen van 2016 in Rio de bronzen medaille veroverde, nog geen toernooi op de kalender waar naartoe gewerkt kan worden. Zelfs de WK van 2021 zijn al met een jaar uitgesteld tot de zomer van 2022. Het toernooi dreigde in de knel te komen door de verplaatste Olympische Spelen.

Kortetermijndoelen

Brouwer noemt het 'een van de grootste uitdagingen' om nieuwe doelen te moeten stellen. "Het worden waarschijnlijk kortetermijndoelen, vooral gebaseerd op persoonlijke ontwikkeling", legt de 30-jarige beachvolleyballer uit. "We moeten ons aanpassen, maar we gaan er met z'n allen iets moois van maken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl