NOS Sport

Beachvolleyballers Brouwer en Meeuwsen missen elkaar én het zand

Voor beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen was het seizoen net begonnen toen de coronapandemie een schaduw over de wereld wierp. Normaal reist het duo samen de wereld over, nu hebben ze elkaar al een maand niet meer gezien.

Beachvolleyballers Brouwer en Meeuwsen missen elkaar én het zand

"Ik moet eerlijk zeggen dat ik Robert wel een beetje begin te missen", aldus Brouwer. "Het begint ook wel weer te kriebelen, maar voor nu trainen wij nog gescheiden. Ik verwacht ook wel dat we dit seizoen geen wedstrijden meer samen zullen spelen."

Dus wordt er getraind, net als andere topsporters, op een alternatieve manier. "Een van de eerste dingen die ik heb gedaan, is zo veel mogelijk materiaal uit onze sportschool halen en mee naar huis nemen", vertelt Brouwer. "Krachttraining doe ik nu op zolder."

Zand

Naast krachttraining is voor volleyballers ook het trainen van de sprongkracht belangrijk. Maar, hoe doe je dat zonder zand?

"Af en toe ben ik naar de duinen gegaan of naar een park waar zand is", vertelt Meeuwsen. "Maar ook wij blijven zoveel mogelijk thuis. Het is meer improviseren. Het voelt meer als bezig blijven nu, maar dan wel zo hard mogelijk."

Brouwer heeft, dankzij een verhuizing naar een nieuwbouwwoning, nog wel de beschikking over zand. "Gelukkig hebben wij de tuin nog niet gedaan en ligt die nog vol met zand. Daar kan ik mooi om de dag mijn sprongen maken."

Het beachvolleybalduo hoopt in juli weer samen te mogen trainen. "Het is toch lekker om in het zand te staan af en toe", aldus Meeuwsen. "En dan het liefst samen. Dat voelt toch als thuis."

Advertentie via Ster.nl