NOS Sport

Handboogschutter Van den Berg gebruikt precisie nu voor 3D-printer

Precisiewerk in de woonkamer van handboogschutter Sjef van den Berg. Dat is hij in zijn sport al jaren gewend, maar nu gebruikt hij zijn haviksoog voor het fabriceren van 3D-prints. Oorbeschermers, om precies te zijn.

Handboogschutter Van den Berg print nu 3D-oorbeschermers

Vanwege het coronavirus kan Van den Berg nog niet trainen. Daarom zocht hij een nieuw tijdverdrijf. "Vroeger heb ik een opleiding gedaan waar 3D-printen een onderdeel van was. Dat vond ik superleuk en wilde ik weer oppakken."

Daarnaast staat Van den Berg overdag in een winkel waar handboogspullen worden verkocht. Wanneer hij weer op Papendal mag trainen, weet hij nog niet.

Belangeloos de zorg bijstaan

Van den Berg, die bij de Olympische Spelen van 2016 met een vierde plaats net naast een medaille greep, vernam dat mensen uit de zorg pijn aan hun oren krijgen door de elastiekjes van mondkapjes. Zijn oorbeschermers verhelpen dat euvel.

"Ik dacht: ik heb zo'n printer staan, ik ga kijken of ik op de een of andere manier die zorg kan wegnemen", aldus Van den Berg. "Ik heb er denk ik al veertig of vijftig gemaakt. Ik verdien hier helemaal niks aan, ik wil gewoon helpen."

De oorbeschermer die Sjef van den Berg maakt

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl