NOS Sport

Schippers terug op de atletiekbaan: 'Het voelt als thuiskomen'

Atleten gaan 'vreemd': badminton en mountainbiken om fit te blijven

Anderhalve maand lang was topsportcentrum Papendal dicht vanwege het coronavirus. Donderdag konden onder anderen Dafne Schippers en Nadine Visser voor het eerst weer de atletiekbaan op.

"Dit voelt als thuiskomen. Het is heel fijn om weer met een klein groepje te kunnen trainen. Een klein beetje sociaal contact is ook wel weer prettig", lacht Schippers.

Hoe heeft de topsprintster de afgelopen weken benut? "We zijn heel veel in de bossen geweest en ik heb thuis een krachtinstallatie, dus daar heb ik krachttraining kunnen doen. Verre van ideaal, maar wel de enige opties die we hadden."

Dafne Schippers mag weer trainen op de baan en heeft reden tot lachen

Op Papendal gaan naar verwachting tussen de 100 en 120 sporters weer aan de slag. Het gaat om kleine groepen die aangepast trainen, volgens de richtlijnen van het RIVM.

Charles van Commenée, hoofdcoach bij de Atletiekunie, moet inventief zijn aangezien er dit jaar vrijwel zeker geen baanwedstrijden meer worden gehouden.

"Waar creativiteit gevraagd wordt, is dat we op dit moment geen wedstrijd omlijnd hebben. Je hebt geen punt waar je naartoe traint. Hoe deel je dan trainingsweken in?"

Schippers terug op de atletiekbaan: 'Werken aan de mindere puntjes'

E wordt deze periode veel op techniek getraind en meer tijd in een klimaatkamer doorgebracht. Ook doen de atleten aan badminton en mountainbiken. "Om het lijf op een andere manier te belasten", zegt Van Commenée.

"Er is geen reden om aan het eind van deze coronaperiode niet de longen van een paard te hebben en de kracht van een os. En om alle oneffenheden weg te hebben getraind."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl