Ajax, Feyenoord en PSV betreuren het besluit van het kabinet, maar noemen de maatregel ook 'onvermijdelijk' ANP
Sport en corona

Ajax, Feyenoord en PSV hebben eensgezind geageerd op het besluit van het kabinet om tot 1 september wedstrijden in het betaald voetbal te verbieden vanwege de coronacrisis.

De drie topclubs betreuren het besluit, maar zien in dat het een onvermijdelijke maatregel is.

"Bij PSV heerst unaniem het begrip over het belang van de nationale gezondheid", laat Toon Gerbrands, de algemeen directeur van PSV, weten op de website van de club.

Regerend landskampioen en koploper Ajax sluit zich daarbij aan: "Hoewel Ajax dit betreurt, overheerst het begrip dat dit besluit onvermijdelijk was, in het belang van de nationale gezondheid", schrijft de Amsterdamse club op de website.

Dezelfde bewoordingen

Feyenoord gebruikt dezelfde bewoordingen: de nummer drie van de ranglijst betreurt dat de competitie niet meer wordt afgemaakt, maar noemt de maatregel onvermijdelijk.

Vitesse, de nummer zeven van de eredivisie, schrijft op de site: "We respecteren vanzelfsprekend dit besluit. De volksgezondheid en het controleren van de druk op de zorg is het allerbelangrijkste in de strijd tegen het virus. Dat is volkomen helder."

Ook voetbalbond KNVB heeft zich neergelegd bij het besluit van het kabinet. Het bestuur van de bond komt vrijdag bijeen met alle profclubs om de consequenties te bespreken. De KNVB wil het besluit dan ook definitief bekrachtigen.

De nummer twee uit de eredivisie, AZ, heeft nog niet gereageerd.

STER reclame