Ashete Bekere wint de marathon van Berlijn bij de vrouwen in 2019
NOS Sport

Berlijn schrapt marathon van 27 september, evenement pas weer in 2021

De marathon van Berlijn gaat dit jaar niet door. Hoewel het evenement pas voor 27 september op de agenda stond, heeft het stadsbestuur al besloten de marathon te annuleren vanwege het coronavirus.

In Berlijn zijn tot 24 oktober alle evenementen met meer dan 5.000 mensen verboden. Vorig jaar telde de marathon alleen al 47.000 deelnemers.

De wedstrijd wordt ook niet op een andere datum ingehaald, zoals Rotterdam, dat zijn jaarlijkse marathon van 5 april naar 25 oktober heeft verplaatst.

Recordjagers

De wedstrijd in Berlijn behoort tot de zogeheten World Marathon Majors en is vanwege het snelle parcours populair onder de recordjagers. Eliud Kipchoge liep er in 2018 het wereldrecord bij de mannen, Kenenisa Bekele kwam een jaar later twee seconden tekort om die tijd te verbeteren.

Terwijl in Duitsland de maatregelen vanwege de coronacrisis geleidelijk worden versoepeld, kan Berlijn als zelfstandige deelstaat zijn eigen plan trekken. Zo deed de deelstaat Beieren dat ook al door het Oktoberfest voor dit jaar te schrappen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl