Carel Eiting
NOS Wielrennen

Ajacied Eiting troeft wielrenners Jumbo af: 'Van harte welkom bij onze ploeg'

Het was een opmerkelijke uitslag: Ajax-speler Carel Eiting finishte gisteren als eerste in een digitale wielerkoers met daarin niet alleen een aantal van zijn ploeggenoten, maar ook verschillende renners van Jumbo-Visma.

De voetballers van Ajax en de wielrenners van Jumbo namen het tegen elkaar op via het online wielerplatform Zwift, waarop virtuele tochten kunnen worden gefietst.

In de race van bijna drie kwartier was winnaar Eiting een dikke minuut sneller dan topcoureurs als Robert Gesink en Steven Kruijswijk.

Wedstrijdelement

Jumbo-ploegleider Grischa Niermann begeleidde het onderonsje. "Als Carel een overstap naar het wielrennen wil maken, is hij bij onze ploeg van harte welkom", lacht Niermann.

"Toch betekent deze uitslag niet per se dat hij de beste wielrenner van het groepje is. Het was ook eigenlijk niet de bedoeling dat er een wedstrijdelement aan vast zou zitten. Dan zou de uitslag er wel iets anders uit hebben gezien."

De opmerkelijke uitslag: Ajacied Carel Eiting is de wielrenners van Jumbo-Visma te snel af

"We wilden steeds een paar rondjes sprinten en dan weer bij elkaar komen. Maar de communicatie was soms lastig, dus dat lukte niet helemaal", aldus Niermann.

"De laatste twee rondjes gingen we wel even koersen. Eiting zat op dat moment al een stuk vooruit en dus kwam hij als eerste over de streep."

Thuis fietsen

De fietstocht kwam tot stand, nadat er onder meer contact was geweest tussen Ajax-trainer Erik ten Hag en Jumbo-directeur Merijn Zeeman.

Ten Hag wilde van de professionals van de wielerploeg weten hoe zijn spelers het beste gebruik kunnen maken van hun wattbikes.

Deze fietsen kregen de Ajacieden een paar weken geleden thuis afgeleverd toen duidelijk werd dat er vanwege de coronacrisis voorlopig niet op de club kan worden getraind.

Vervolgens ontstond het idee om via Zwift een onderlinge koers te organiseren. "We wilden de spelers vooral laten zien hoe ze hun fietsen het beste kunnen instellen. En het ging natuurlijk om het plezier", zegt Niermann.

Revanche

Toch zit het de oud-coureur niet helemaal lekker dat Eiting met de overwinning aan de haal ging. Als het aan Niermann ligt, neemt Jumbo-Visma binnenkort revanche via het virtuele voetbalspel FIFA.

"Wij hebben daarin ook onze specialisten, haha. Dylan Groenewegen en Mike Teunissen kunnen dat prima", weet Niermann. "Of we rijden nog eens tegen elkaar op de fiets. Als er dan maar wel iemand van Jumbo wint."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl