Niki Terpstra
NOS WielrennenAangepast

Van Avermaet, Poels en Terpstra aan start virtuele Amstel Gold Race

"Ik heb net de voicemail van Greg Van Avermaet ingesproken. Zijn deelname zou óók heel mooi zijn", zegt koersdirecteur Leo van Vliet dinsdagmiddag.

Vanuit zijn huisje op de Cauberg probeert Van Vliet meerdere professionele wielrenners warm te maken voor de digitale toertocht van de Nederlandse klassieker.

Toezeggingen heeft hij al, van Wout Poels en Niki Terpstra. Van Van Avermaet, ruim een week terug winnaar van de virtuele Ronde van Vlaanderen, krijgt hij 's avonds ook de bevestiging. Lijntjes staan verder uit bij Mathieu van der Poel en Tom Dumoulin.

"Ik ben de hele dag al aan het bellen. De reacties stromen binnen. Vorige week woensdag hebben we voor het eerst contact gehad met het Spaanse platform BKool, dat verantwoordelijk is voor het ontwerp van de route. Vanaf dat moment zijn we hard aan het werk."

Toertocht van 26 kilometer

In tegenstelling tot de Ronde van Vlaanderen zet de Amstel Gold Race niet in op een wedstrijd, maar een toertocht over 26 kilometer. Dat betekent dat iedere liefhebber mee kan doen, mits in bezit van een interactieve hometrainer.

"Een wedstrijd, daar zagen we niet zo veel in. We willen vernieuwend zijn en denken hiermee iets unieks neer te zetten", aldus Van Vliet.

De virtuele start is zondag in Gulpen, de finish in Vilt. Deelnemers moeten de Kruisberg, Eyserbosweg, Fromberg, Keutenberg en Cauberg beklimmen.

Van Vliet hoopt dat de originele versie van de Amstel Gold Race later dit jaar alsnog kan worden verreden. Waarschijnlijk ergens in het najaar. "We hebben een voorkeursdatum aangevraagd. Welke dat is? Dat ga ik niet zeggen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl