Pro Shots
NOS Sport

Kampong-speler Kemperman: 'Competitie moet niet afgeraffeld worden'

De hockeybond KNHB heeft, net als de voetbalbond, nog altijd geen knoop doorgehakt over het wel of niet hervatten van de competitie. Kampong-speler en Oranje-international Robbert Kemperman hoopt op een waardige afsluiting van het seizoen. "Het moet niet afgeraffeld worden."

De 29-jarige Kemperman mist in deze sportloze periode vooral het op het veld staan met zijn ploeggenoten. "Je wil gewoon achter die bal aanrennen. Maar als ik de berichten moet geloven, gaat dat voorlopig nog niet gebeuren", vertelde hij in Langs de Lijn op NPO Radio 1.

"Het is voor ons, net als voor iedereen, afwachten, maar we kunnen niet wachten totdat we weer de wei in mogen." Kemperman ziet wel dat het een lastige puzzel wordt als de competitie nog hervat gaat worden. "Hoe langer dit duurt, hoe lastiger het wordt. Ook met het oog op het nieuwe seizoen."

"Het moet wel een waardig einde van het seizoen zijn en niet afgeraffeld worden", vindt Kemperman. "Volgens mij zijn de clubs daar samen met de bond druk mee bezig. Dus het is nog even afwachten."

Het paasweekend is voor de hockeyliefhebbers normaal gesproken een weekend om naar uit te kijken vanwege de Euro Hockey League, maar dit jaar is het finaleweekend van de EHL, dat in Amsterdam zou plaatsvinden, vanwege de coronapandemie afgelast. "Dat is echt een gemis", aldus Kemperman, die met de Utrechtse club Kampong graag op het veld had willen staan met Pasen.

"Het is een gigantisch mooi toernooi om te spelen, te vergelijken met het Champions League-gevoel voor voetballers. Het zijn altijd mooie weekenden waar alles uit de kast wordt getrokken. Als je eenmaal van de EHL hebt geproefd, wil je er ieder jaar staan. Maar het is op dit moment even niet anders."

Kemperman denkt in deze periode zonder hockey nog wel eens terug aan de EHL-winst van Kampong in 2016. "Dat was de eerste grote prijs voor mij met Kampong. Dat soort momenten vliegen wel even voorbij op dit soort dagen, mede dankzij filmpjes met flashbacks die voorbij komen."

Bekijk hier hoe Robbert Kemperman in 2016 met Kampong de Euro Hockey League won. In de finale in Barcelona werd Amsterdam verslagen.

2016: Kampong verslaat Amsterdam in finale EHL

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl