De Ziggo Dome omgeturnd tot korfbalarena
NOS Sport

Korfbalbond blijft hoop houden op zaalfinale in Ahoy

De Nederlandse korfbalbond (KNKV) houdt nog steeds hoop dat de finale van de Korfbal League dit jaar - op welke manier dan ook - door kan gaan. De bond gaat daarover met de betrokken clubs in overleg.

De zaalfinale van de Korfbal League is het grootste eendaagse indoorsportevenement van Nederland en zou dit jaar terugkeren in Ahoy, na vier edities in de Ziggo Dome. De finale stond gepland op 4 april, maar vanwege de coronacrisis ligt de competitie stil, net als bij alle andere sporten.

Play-offs op basis van huidige stand

In de Korfbal League stond nog één competitieronde op het programma, waarna de play-offs en play-downs zouden worden gespeeld. PKC, TOP, landskampioen Fortuna en LDODK hadden zich al geplaatst voor de play-offs.

Vorig jaar werd de finale van de Korfbal League gewonnen door Fortuna. Voor elfduizend toeschouwers in de Ziggo Dome werd PKC verslagen.

2019: Fortuna wint voor het eerst Korfbal League na winst op PKC

Het Bondsbestuur zegt de kleine mogelijkheid dat de play-offs en de finale nog kunnen worden gespeeld, open te willen houden tot het eerstvolgende besluit van het kabinet. De huidige maatregelen tegen de coronapandemie lopen nog tot 28 april.

Geen EK korfbal

Een korfbalfinale in Ahoy is op papier dus nog een optie, maar maandag besloot de internationale korfbalbond wel al dat het EK korfbal in november in Antwerpen vanwege de coronapandemie is afgelast.

"De gezondheid van de atleten, officials en fans is onze eerste prioriteit", zei Jan Fransoo, de voorzitter van de IKF. De internationale korfbalbond heeft vrijwel alle internationale toernooien van dit jaar verplaatst naar volgend jaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl