Fortuna wint de korfbal league door een overwinning op PKC
NOS Sport

Fortuna wint voor het eerst Korfbal League na winst op PKC

Fortuna heeft voor het eerst in zijn bestaan de Korfbal League gewonnen. In de finale werd zaterdagmiddag voor elfduizend toeschouwers afgerekend met het vooraf sterker geachte PKC (21-19).

Fortuna was vorig seizoen ook al doorgedrongen tot de finale in de Ziggo Dome, toen het niet opgewassen bleek tegen TOP. Die ploeg werd nu in de halve finale verslagen.

Fortuna draait in tweede helft de rollen om tegen PKC

PKC leek zijn favorietenrol aanvankelijk waar te kunnen maken. De ploeg uit Papendrecht had in de eerste helft het initiatief, maar kon niet echt uitlopen. Halverwege leidde het team van trainer Daniël Hulzebosch met 11-10.

In het tweede bedrijf draaide Fortuna de rollen om. Via 13-12 liepen de Delftenaren mede door uitblinkers Nik van der Steen en Fleur Hoek uit naar 19-16, waarna de zege niet meer in gevaar kwam.

Korporaal: 'Titel geeft aan dat Fortuna heel goed bezig is'

De Korfbal League werd in 2005 ingevoerd. Fortuna is een van de drie clubs die alle jaren op het hoogste niveau meededen. Twee keer eerder (2013 en 2018) haalde de club al de finale, die het nu dus voor het eerst won.

Voor Marcel Segaar was er geen mooier afscheid dan deze landstitel, de vijfde in de clubhistorie van Fortuna. Na veertien jaar op het hoogste niveau doet de aanvoerder een stapje terug.

Hoek: 'De hele ploeg stond er toen het moest'
Kunst: 'Wij maken gewoon te weinig doelpunten'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl