Sport en corona
Ossche amateurvoetballers in paar weken van jubelstemming naar diepe rouw

Dinsdagavond ging vanwege het coronavirus voor dit seizoen de stekker uit het amateurvoetbal. Geen kampioenen, geen degradanten. Elke club begint volgend seizoen weer op zijn huidige niveau.

Vooral voor OSS'20 is dat teleurstellend nieuws. De club uit het Brabantse Oss staat in de derde divisie veertien punten voor op de nummer twee, maar promotie naar de tweede divisie - het hoogste amateurvoetbalniveau van Nederland - blijft dus uit.

"Dit zagen wij niet aankomen. Het is echt ingeslagen als een bom", aldus voorzitter Edgar Janssen. "We moeten de crisis heel serieus nemen. Voetballen zit er voorlopig niet in. Maar meteen de eindstand bepalen, daar hadden we niet op gerekend."

Beluister hieronder een interview met Edgar Janssen dinsdagavond in de radio-uitzending van Langs de Lijn En Omstreken.

OSS'20 werd al 'het Liverpool van Brabant' genoemd, omdat de club van Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum in de Premier League ook een straatlengte (25 punten) voorstaat op de concurrentie.

Voorzitter heeft geluiden gehoord

Voorzitter Janssen kan dan ook niet zomaar accepteren dat OSS'20 promotie misloopt. "We gaan de komende dagen kijken wat er nog mogelijk is, want dit is wel heel kort door de bocht."

"Ik heb geluiden gehoord dat voor de eredivisie degraderen niet mogelijk wordt gemaakt, maar dat de kampioen van de eerste divisie wel promoveert. Dat komt voor ons wel rauw op het dak."

STER reclame