Wimbledon 2019: winnaar Novak Djokovic kust de beker
NOS Sport

Duitse tennisbond: 'Geen Wimbledon, hopelijk seizoenshervatting in oktober'

De hervatting van het tennisseizoen zou wel eens langer op zich kunnen laten wachten vanwege de uitbraak van het coronavirus. Vice-voorzitter Dirk Hordorff van de Duitse tennisbond zegt dat er binnen de tenniswereld al gesproken wordt over een streep door het grasseizoen, inclusief Wimbledon.

Hordorff denkt bovendien dat het ook daarna nog wel even gaat duren voor er weer getennist kan worden. "Als we in oktober weer kunnen spelen, zou ik heel blij zijn."

Dat zou betekenen dat de US Open (24 augustus-13 september) en Roland Garros (uitgesteld naar 20 september-4 oktober) geen doorgang zouden vinden. Het internationale tennis ligt momenteel stil tot en met zondag 7 juni.

De organisatie van Wimbledon meldde onlangs dat het komende week een beslissing neemt over het grandslamtoernooi. Het is nog onduidelijk of het evenement, dat van 29 juni tot en met 12 juli op de kalender staat, wordt geschrapt of uitgesteld.

Uitstel naar een later moment lijkt onmogelijk, zo liet de organisatie al weten, vanwege de ondergrond (gras). "Dat is aanzienlijk riskant en moeilijk", aldus een verklaring waarin ook wordt gemeld dat het geen optie is om zonder publiek te spelen.

Slecht voorteken Rosmalen

De uitlatingen van Hordorff betekenen niet veel goeds voor het tennistoernooi van Rosmalen, dat met de startdatum van 8 juni nog steeds op de kalender staat.

Directeur Marcel Hunze van het toernooi vertelde deze week dat het doorgaan van zijn evenement grotendeels samenhangt met het al dan niet doorgaan van Wimbledon.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl