Kiki Bertens na haar verloren finale in Rosmalen in juni 2019
NOS Sport

Tennistoernooi Rosmalen kijkt in coronatijd met schuin oog naar Wimbledon

Het tennistoernooi van Rosmalen (8-14 juni) kan het eerste internationale sportevenement worden dat in Nederland plaatsvindt na het tot 1 juni geldende evenementenverbod door het coronavirus. Toch rekent directeur Marcel Hunze zich nog niet rijk.

Al was het maar omdat Hunze ook directeur is van het onlangs afgelaste Indoor Brabant, het internationale en toonaangevende paardensportevenement in Den Bosch.

Financiële gevolgen

En zo'n afgelasting, dat is voor een directeur geen fijn moment. "Ik heb dat evenement een uur voor de start moeten afblazen. De financiële gevolgen zijn aanzienlijk. Dat is moeilijk, maar iedereen heeft daar last van", aldus Hunze.

Hij hoopt dat zijn gecombineerde WTA- en ATP-tennistoernooi, dat sinds 1990 op de internationale kalender staat, wel kan plaatsvinden.

Ik ben ervan overtuigd dat er dan vanuit de spelers massale interesse gaat zijn.

Directeur Marcel Hunze over het tennistoernooi van Rosmalen

"Het wordt spannend, maar we wachten rustig af. Er gebeurt momenteel zoveel. We hebben contact met alle internationale tennisinstanties, maar we spreken ook met de provincie Brabant over de veiligheidsrisico's. Op basis daarvan nemen we straks een beslissing", legt Hunze uit.

Wimbledon van grote invloed

Het al dan niet doorgaan van Wimbledon zal vermoedelijk ook van invloed zijn op Rosmalen, dat als voorbereiding op het Engelse grandslamtoernooi geldt. De All England Club beslist volgende week of Wimbledon doorgang vindt.

"Wimbledon is een belangrijk baken", vertelt Hunze. "Alle graveltoernooien zijn afgelast, maar het grasseizoen staat nog wel op de planning. Gaat Wimbledon nog door? Of gaan ze het toernooi verschuiven?"

Marcel Hunze met verliezend finaliste Kiki Bertens na de finale in Rosmalen in juni 2019

Mocht het toernooi in Rosmalen daadwerkelijk doorgang vinden, dan ziet Hunze goede kansen om spelers van kaliber vast te leggen. Het zou namelijk de eerste week zijn waarin er weer internationaal getennist mag worden, aangezien de tour nu tot 8 juni stilligt.

"Ik ben ervan overtuigd dat er dan vanuit de spelers massale interesse gaat zijn", verwacht Hunze, die Kiki Bertens (verliezend finaliste in 2019) al in een eerder stadium vastlegde.

Eind april beslissing

Maar zou die interesse dan ook gelden voor Nadal, Djokovic of Federer? Zover wil Hunze nog niet gaan, aangezien er in deze onzekere tijden van het coronavirus nog veel kan gebeuren.

"Eind april wordt er een beslissing genomen over het grasseizoen (en dus ook over Rosmalen, red.), al kan dat moment ook weer naar voren worden gehaald."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl