Supporter Valencia AFP
Sport en corona

De Spaanse voetbalclub Valencia gaat flink gebukt onder het coronavirus. Volgens de Spaanse sportkrant Marca zijn inmiddels 25 mensen bij de club besmet met het longvirus: tien spelers en vijftien stafleden.

Van drie spelers die besmet zijn met het coronavirus is de naam bekend: Ezequiel Garay, Eliaquim Mangala en Joe Luis Gayá. Die laatste twee stonden vorige maand in Milaan in de basis bij het eerste duel met Atalanta in de achtste finales van de Champions League.

De burgemeester van Bergamo, de stad waar Atalanta vandaan komt, omschreef die wedstrijd onlangs als "een biologische bom". Het stadion zat vol met Italiaanse en Spaanse voetbalfans. Beide landen zijn zwaar getroffen door het coronavirus.

Josip Ilicic heeft gescoord tijdens Atalanta-Valencia AFP

Opmerkelijk genoeg is bij Atalanta Bergamo pas één speler besmet: reservekeeper Marco Sportiello. De doelman testte dinsdag positief. Hij vertoont nog geen ziekteverschijnselen.

Zestien besmettingen

Sportiello en zijn ploeggenoten, onder wie de Nederlanders Hans Hateboer en Marten de Roon, waren uit voorzorg in quarantaine gegaan. Die afzondering eindigde vrijdag. Sportiello was de vijftiende drager van het gevreesde virus in de Serie A. Inmiddels staat het aantal op zestien.

Paulo Dybala van de Italiaanse kampioen Juventus is ook besmet, maar lijkt de ergste verschijnselen van de ziekte Covid-19 achter de rug te hebben. "Het is enkele dagen vrij heftig geweest, maar langzaam maar zeker ga ik me beter voelen", zegt de Argentijnse aanvaller. "Vanaf nu ga ik weer proberen te bewegen en misschien een klein beetje te trainen. Hopelijk zijn de symptomen definitief voorbij."

Cillessen in thuisisolatie

Bij Valencia staat Jasper Cillessen onder contract. De vaste doelman van Oranje zit net als de rest van de selectie in thuisisolatie. Het lijkt erop dat de oud-Ajacied niet ziek is, want hij deelde deze week op Instagram nog een filmpje waarop te zien is hoe hij golft in zijn achtertuin.

STER reclame