NOS Sport

Uitstel Spelen Tokio biedt nieuwe kansen voor marathonloper Butter

Uitstel Spelen Tokio biedt nieuwe kansen voor marathonloper Butter

Het plan van marathonloper Michel Butter was op voorhand simpel: tijdens de marathon van Rotterdam op 5 april zou hij de tijdslimiet lopen om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen van Tokio.

Maar net als voor veel andere sporters gooide het coronavirus roet in het eten. Er ging een streep door de wedstrijd in de Maasstad en dat betekende dat hij zich niet meer kon plaatsen voor de Spelen.

Door het uitstellen van het evenement in Tokio naar volgend jaar heeft de 34-jarige Butter echter plots nieuwe kansen om zich te kwalificeren.

"Het was zeker goed nieuws", reageert Butter. "Na het vervallen van Rotterdam had ik nog hoop om mij op een ander moment te plaatsen. Maar toen kwamen de maatregelen dat er geen evenementen meer georganiseerd konden worden. Een dag later werden de Spelen verzet. Dus dan liggen er voor mij weer kansen."

Michel Butter na de marathon van Rotterdam

De coronacrisis heeft de hele agenda van Butter in de war geschopt. In plaats van pieken in de zomer moet hij nu zijn topvorm bereiken in het najaar, de periode waarin alle afgelaste marathons worden ingehaald.

"Ik moet nu even de bal leeg laten lopen en hem dan weer hard oppompen richting het najaar", aldus Butter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl