Afgepeigerde Lavreysen nu ook wereldkampioen keirin: 'Kan het niet bevatten'

"Ik kan het niet meer bevatten. Ik ben ook gewoon wereldkampioen op de keirin..." Harrie Lavreysen kan het nauwelijks geloven en komt van verbazing en geluk dan ook nauwelijks uit zijn woorden. Maar hij heeft donderdagavond in Berlijn toch echt WK-goud gepakt op het onderdeel keirin, nadat hij een dag eerder op de teamsprint ook al de wereldtitel had veroverd.

In de keirinfinale greep de 22-jarige baanwielrenner twee rondes voor het einde al de koppositie. "De laatste ronde deed ook heel veel pijn, maar als ik alles geef dan ben ik de sterkste."

Bekijk hoe Lavreysen naar WK-goud snelde:

Baanwielrenner Lavreysen verovert WK-goud op onderdeel keirin Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De wereldtitel is volgens de kersverse kampioen zelf vooral een gevolg van een samen met bondscoach Hugo Haak opgesteld plan. "Ik heb de hele dag niet veel gedaan, heb mij vooral goed gepositioneerd", aldus Lavreysen. "Hugo zei: als je het plan uitvoert, haalt niemand je in. Dat kan niet."

Hij kwam vooral naar Berlijn om op de sprintonderdelen te zegevieren. "Op de keirin wilde ik zo goed mogelijk meerijden. Als je hem dan wint, is het top. Goud op de sprint komend weekend zou het helemaal afmaken. Maar eerst even herstellen, hoor. Ik ben helemaal stuk."

En nu olympisch keiringoud

Voor Lavreysen bestaat er nu geen twijfel meer of hij komende zomer tijdens de Olympische Spelen in Tokio ook meedoet op de keirin. "Ik denk dat het niet meer heel spannend is voor mij, nee..."

"Toen ík in de finale zat en Matthijs en Jeffrey niét (Büchli en Hoogland strandden in de halve finales, red.), was ik er eigenlijk al zeker van. En nu helemaal."

Bekijk de reacties van Matthijs Büchli en Jeffrey Hoogland:

STER reclame