Sjinkie Knegt uitgeschakeld op 1.500 meter bij wereldbeker in Dordrecht Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Sjinkie Knegt heeft bij zijn rentree in het wedstrijdcircuit de B-finale van de 1.500 meter gewonnen. De Fries hield bij de finish de Nederlander Sven Roes en de Japanner Keita Watanabe achter zich. Itzhak de Laat veroverde in Dordrecht brons op de 1.000 meter.

Knegt werd eerder veroordeeld tot de B-finale. Hij raakte in de halve finale betrokken bij een val, waarna de race opnieuw gestart moest worden.

Bij de herstart bleef hij wel overeind, maar kwam de 30-jarige shorttracker niet verder dan de derde plek. Roes eindigde in zijn halve finale ook als derde.

'Het voelde vertrouwd'

"Ik heb tactisch goed gereden", blikte Knegt terug op de B-finale. "Het voelde wel vertrouwd en het geeft zeker voldoening. Deze race geeft aan dat ik weer op de goede weg ben."

Bekijk hier de reacties van Knegt en De Laat:

Itzhak de Laat na zijn val in de finale ANP

De Laat bereikte eenvoudig de finale op de 1.000 meter. De 25-jarige Nederlander knokte zich naar de koppositie in de race en kwam als eerste over de finish.

Ook in de finale reed De Laat sterk en lag lang op kop. Hij wist de Koreanen knap achter zich te houden, maar door een handje van Park In-wook verloor hij zijn balans.

De Koreaan kreeg door die actie een penalty, waardoor De Laat alsnog de bronzen medaille in ontvangst mocht nemen.

"Ik ben toch uiteindelijk wel blij", zei De Laat in een eerste reactie. "Er had meer ingezeten, maar ik denk dat dit wel een verdiende derde plek is."

Bekijk hier de finale van de 1.000 meter:

De Laat pakt brons op de 1.000 meter bij de wereldbeker in Dordrecht Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De estafettemannen hebben zich geplaatst voor de finale. In de halve finale lagen Daan Breeuwsma, Itzhak de Laat, Sjinkie Knegt en Sven Roes lang op de derde plek, maar in de laatste ronde kon het Nederlands team nog net de Russen inhalen.

De tweede plek was voldoende om zondag de finale te mogen rijden. Die race start om 16.33 uur en is live te volgen op NOS.nl en in de NOS-app.

STER reclame