Sjinkie Knegt maakt na precies 400 dagen zijn rentree op het ijs in Dordrecht ANP

Sjinkie Knegt maakt vanavond al zijn rentree in het wedstrijdcircuit. De 30-jarige shorttracker komt bij de wereldbekerfinale in Dordrecht in actie in de kwartfinales van de relay voor mannen.

Knegt vormt een team met Daan Breeuwsma, Itzhak de Laat en Sven Roes. Enkele weken geleden liet de Fries weten hoop te hebben dit seizoen nog zijn rentree te kunnen maken in het wedstrijdcircuit, maar de uiteindelijke beslissing daarover was aan bondscoach Jeroen Otter. De coach had al laten weten dat Knegt dit weekeinde in actie zou komen, maar liet nog in het midden of dat al op vrijdag het geval zou zijn.

Helmnummer 62

Knegt, die vandaag precies vierhonderd dagen geleden ernstige brandwonden opliep bij het aansteken van de houtkachel in zijn huis en na een lang verblijf in het ziekenhuis en een intensief revalidatietraject begin dit seizoen de trainingen mocht hervatten, schaatst met helmnummer 62, hetzelfde nummer waarmee hij in 2017 in Rotterdam wereldkampioen werd op de 500 meter en de aflossing.

Hij komt dit weekend verder in actie op de 1.500 meter (zaterdag) en de 1.000 meter (zondag). Otter kan Knegt ook nog opstellen in de teamonderdelen mixed relay en mannenrelay.

Rentree live te zien

De aflossing is vanaf 19.50 uur live te zien via onze stream in de NOS-app en op NOS.nl, Nederland komt in de tweede rit in actie. In totaal zijn er drie kwartfinaleraces en per race gaan de twee beste landen door naar de halve finales, die zaterdag worden verreden.

Afgelopen woensdag spraken wij Knegt over zijn rentree:

'Iedereen leeft naar Dordrecht toe en Sjinkie zeker'

STER reclame