Patrick Roest ANP

Een jaar geleden praatten de schaatsers al over het toernooi dat vanavond begint. De wereldkampioenschappen afstanden zijn normaal gesproken al het belangrijkste toernooi van het jaar, dit jaar is het extra bijzonder.

De strijd om de wereldtitels wordt namelijk gestreden op het snelste ijs ter wereld. Op meer dan 1.400 meter hoogte, in het Amerikaanse Salt Lake City, staan niet alleen gouden medailles op het spel, rijders jagen ook op wereldrecords.

Live bij de NOS

Alle afstanden van de WK zijn de komende avonden live te volgen bij de NOS op televisie, radio en internet. Vrijdagavond gaan we zelfs tot in de kleine uurtjes door.

Bekijk hieronder het programma per dag van de WK afstanden:

Op zaterdag en zondag begint de uitzending op NPO 3 om 20.25 uur, een paar minuten voor de start van de eerste afstand. Presentator Henry Schut en analist Erben Wennemars doen verslag vanuit de Amerikaanse staat Utah.

Vrijdagavond loopt de uitzending vanaf 21.40 uur. De eerste afstand, de tien kilometer, begint om 22.00 uur. De televisie-uitzendingen zijn vanzelfsprekend ook te zien op NOS.nl en in de NOS-app.

Extra uitzendingen Langs de Lijn

Ook op NPO Radio 1 zijn de WK afstanden te volgen. Vrijdagavond is Langs de Lijn En Omstreken er bij. En na middernacht, na Met het Oog op Morgen, is Langs de Lijn terug tot 2.00 uur 's nachts.

Zaterdagavond is het schaatsen rond het eredivisie voetbal te volgen in Langs de Lijn van 19.00 tot 23.00 uur. Zondag is er een extra lange uitzending vanaf 20.00 uur.

De afgelopen dagen maakte verslaggever Bert Maalderink voorbeschouwingen op de WK afstanden met Jorrit Bergsma en Esmee Visser:

STER reclame