NOS Nieuws

Britse voorpagina's luiden nieuwe tijd in, 'bouw het land dat ons is beloofd'

Met een beetje weemoed, maar vooral met de blik op de toekomst staan de Britse kranten vandaag stil bij de brexit. The Guardian heeft vooral veel van het eerste op de voorpagina. "Missen jullie nu al", zo staat daar gericht aan de Europese Unie.

Swipe hieronder door meer brexit-voorpagina's:

 • @Guardian
  'Missing you already', staat linksboven op de voorpagina van The Guardian
 • @DailyMirror
  Met de nieuwe dag breekt ook een nieuwe tijd aan voor het VK, is de symboliek bij de Daily Mirror
 • @Telegraph
  Veel vlaggen bij The Telegraph, een pro-brexit-krant
 • @TheSun
  The Sun zoomt in op de toespraak van premier Johnson, die het land bij elkaar wil brengen
 • @DailyMailUK
  Veel coronavirus (en een gratis brexit-theedoek) bij de Daily Mail

The Telegraph slaat een heel andere toon aan. De krant heeft twee met Union Jacks uitgedoste vrouwen afgedrukt, met daarnaast een column met de kop: "Eindelijk eruit - en het lucht zo op dat we het hebben gedaan".

De Daily Mirror noemt het Britse vertrek uit de EU een historisch moment. De boulevardkrant verbindt daar ook een verwachting aan. "In het belang van iedereen die voor leave of remain stemde, bouw nu het Groot-Brittannië dat ons is beloofd", staat op de voorpagina.

De enige krant waar de brexit niet het grootste onderwerp is, is de Daily Mail. Die tabloid heeft gekozen voor een artikel over het coronavirus en de eerste besmettingen in Groot-Brittannië. De krant heeft wel een bijzondere actie: tegen een kleine bijbetaling kunnen lezers een speciale brexit-theedoek krijgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl