Simona Halep verslaat Anett Kontaveit ANP

Simona Halep heeft zich in 53 minuten verzekerd van een halvefinaleplaats op de Australian Open. De als vierde geplaatste Roemeense rekende simpel af met Anett Kontaveit (6-1, 6-1).

"Perfectie bestaat niet, maar ik ben wel heel blij over mijn wedstrijd", zei de Roemeense, in 2018 finalist in Melbourne.

Halep stijgt door haar goede prestaties in Australië naar de tweede plaats op de wereldranglijst. De winnares van Wimbledon (2019) en Roland Garros (2018) vierde in december geen vakantie, maar koos ervoor om volle bak door te trainen. "Ik ben er klaar voor om voor de titel te gaan, ik voel vertrouwen."

Halep treft nu Garbiñe Muguruza, die te sterk was voor Anastasija Pavljoetsjenkova.

Wederopstanding

Muguruza won in de vorige ronde nog van Kiki Bertens. Nu werd de als dertigste geplaatste Russin slachtoffer van de wederopstanding van de ongeplaatste Spaanse: 7-5, 6-3.

Muguruza dendert door op Australian Open

De 26-jarige Muguruza was eind 2017 de nummer één van de wereld, maar viel door een enorme vormcrisis ver terug op de wereldranglijst. Met haar vijfde overwinning op rij in Melbourne keert ze terug in de mondiale toptwintig.

STER reclame