Simona Halep
NOS SportAangepast

Tussen Bryant-fans bereikt Halep laatste acht bij Australian Open

Simona Halep heeft in de jacht op haar eerste Australian Open-titel de kwartfinales bereikt in Melbourne door met 6-4, 6-4 te winnen van Elise Mertens. Anett Kontaveit is haar volgende tegenstandster.

Halep won in 2018 Roland Garros en een jaar later Wimbledon. In Australië verloor de Roemeense nummer vier van de wereld in 2018 de finale en dit jaar wil ze die laatste stap nemen.

Het verdriet om het overlijden van Kobe Bryant was ook zichtbaar in de Rod Laver Arena, waar diverse tennissupporters een shirt van Los Angeles Lakers hadden aangetrokken om te basketballegende te herdenken.

Aan de Belgische Mertens had Halep een zware kluif. De derde game van de wedstrijd ging over zestien punten, beide dames wisselden een break uit, maar vanaf 3-3 had Halep de overhand: ze won zes games op rij.

In de tweede set kwam Mertens nog terug tot 4-4, maar daarna klaarde Halep de klus. "Ik heb het gevoel dat dit mijn beste wedstrijd hier was dit jaar", oordeelde ze na afloop.

Kontaveit voor het eerst in kwartfinales

Kontaveit staat voor het eerst bij de laatste acht van een grandslamtoernooi. De Estse nummer 28 van de plaatsingslijst versloeg de ongeplaatste 18-jarige Iga Swiatek uit Polen met 6-7 (4), 7-5, 7-5.

Anett Kontaveit

Kontaveit stond een set en een break achter, maar dwong toch een derde set af en kwam daarin met 5-1 voor. Vervolgens verzuimde ze twee keer het duel uit te serveren, bij de derde keer was het wel raak.

"Wat een gevecht was dit", keek Kontaveit terug op het twee uur en drie kwartier vergende duel. "Tegen Halep heb ik niets te verliezen. Van die wedstrijd ga ik genieten."

Pavljoetsjenkova weer naar laatste acht

Anastasia Pavljoetsjenkova schakelde Angelique Kerber, de Duitse kampioene van 2016 uit. De Russin verspeelde een 5-2 voorsprong in de eerste set, maar won alsnog met 6-7 (5), 7-6 (4), 6-2.

Pavljoetsjenkova, vorig jaar ook al kwartfinaliste in Melbourne, treft nu Garbiñe Muguruza, die Kiki Bertens naar huis stuurde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl