NOS Sport

Volleyballers na nieuwe pijnlijke nederlaag niet naar de Spelen

De Nederlandse volleyballers kunnen de Olympische Spelen van 2020 in Tokio uit hun hoofd zetten. Tijdens het olympisch kwalificatietoernooi in Berlijn werd na Servië (3-0 nederlaag) ook afgetekend verloren van Bulgarije: 19-25, 16-25, 15-25.

Volleyballers na nieuwe pijnlijke nederlaag niet naar de Spelen

De beste acht Europese landen die nog niet zeker zijn van olympische kwalificatie strijden deze week om één ticket voor Tokio. Nederland, in de poule met Servië, Frankrijk en Bulgarije, heeft al geen zicht meer op de eerste twee plaatsen die recht geven op de halve finales.

Alleen de winnaar van het OKT mag naar de Spelen.

Stand groep B

Bulgarije 2-5 (6-2)
Frankrijk 2-4 (5-3)
Servië 2-3 (3-3)
Nederland 2-0 (0-6)

Oranje staat slechts een plek lager op de wereldranglijst dan Bulgarije, maar wist al jaren niet te winnen van de ploeg die op papier de zwakste tegenstander was in de poule.

Fout op fout

Dit keer kende de ploeg van Oranje-bondscoach Roberto Piazza nog best een goede start, maar na een 8-7 voorsprong in de eerste set lukte er weinig meer. Bulgarije zette veel meer servicedruk dan Nederland, dat aanvallend fout op fout stapelde.

Na drie eenzijdige sets stonden de pijnlijke cijfers 25-19, 25-16, 25-15 op het scorebord. Morgen speelt Nederland nog de derde en laatste groepswedstrijd tegen Frankrijk, die voor Oranje nergens meer om draait.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl