'We filmden Hassan veelal rijdend vanaf een elektrische mountainbike'

In topvorm verkerende Hassan: 'Twee keer WK-goud zou mooi zijn'

In de laatste dagen van 2019 graven de verslaggevers van NOS Sport weer in hun eigen werk om een voor hen gedenkwaardige reportage of bijzonder interview van het afgelopen jaar toe te lichten. Vandaag: Léon Haan en een ontspannen Sifan Hassan.

De prestaties van hordeloopster Nadine Visser, die dit jaar Europees indoorkampioene werd en als zesde eindigde bij de WK in Doha, zijn dit jaar door de Nederlandse media onderschat, vindt atletiekcommentator Haan. "Maar die van Sifan Hassan zeker niet!", haalt hij haar WK-goud op de 10.000 én 1.500 meter in herinnering.

"Hassan heeft zich afgelopen september in Sankt Moritz in Zwitserland op hoogte voorbereid op die WK en daar waren wij als NOS Sport bij. De bijgaande reportage is de belangrijkste atletiekreportage van 2019, omdat we de in de Verenigde Staten wonende Hassan uitgebreid hebben kunnen spreken en haar training op een mooie manier hebben kunnen filmen."

"Alle lof bij deze reportage gaat uit naar cameraman Arjan Ekster. Hij filmde Hassan tijdens een lange duurloop, langs het meer en over de heuvelachtige wegen en paadjes van Sankt Moritz. Dat deed hij veelal rijdend vanaf een elektrische mountainbike. Het is bijzonder knap om te rijden, gelijktijdig te filmen én met maximaal mooi resultaat."

"Deze reportage met een ontspannen Hassan, in supervorm en op een schitterende locatie, is de perfecte opmaat geweest naar de twee wereldtitels die zij in Doha wist te veroveren. Goeie timing dus."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl