Douwe de Vries
NOS SchaatsenAangepast

Na Kramer meldt ook De Vries zich af voor 10.000 meter op NK

Na Sven Kramer heeft nu ook zijn ploeggenoot Douwe de Vries zich afgemeld voor de 10.000 meter bij de KPN NK afstanden in Heerenveen.

De schaatser van Jumbo-Visma kampte vorige week nog met een longontsteking en is daar nog niet voldoende van hersteld. De Vries heeft daarom besloten niet te rijden, de inspanningen van de afgelopen dagen hebben hem te veel energie gekost.

Focus op EK

Zaterdagavond besloot Sven Kramer zich al van de startlijst te laten halen. Hij legt de focus nu op de EK afstanden in Heerenveen van 10 tot en met 12 januari 2020.

Coach Orie durfde het met Kramer niet aan op de tien kilometer

Op de 5.000 meter werd Kramer vrijdag bij de NK tweede achter Patrick Roest. Daarmee plaatste hij zich op die afstand voor de WK afstanden in Salt Lake City (13-16 februari). Op de 10.000 meter moet Kramer nu sowieso verstek laten gaan in Salt Lake.

De 33-jarige Kramer werd bij de NK zevende op de 1.500 meter. Dat was voor hem voldoende om zich op basis van zijn tweede plaats in een gecombineerd klassement 1.500/5.000 meter, achter Roest, ook te plaatsen voor de WK allround in Hamar (28 februari-1 maart).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl