Beveiligde auto's bij de EBI in Vught
NOS NieuwsAangepast

Ridouan Taghi gaat in hoger beroep tegen levenslange celstraf

Ridouan Taghi gaat in hoger beroep tegen zijn levenslange gevangenisstraf. Dat zegt de advocaat van Taghi tegen NU.nl. Taghi kreeg afgelopen maand zijn straf in het Marengo-proces te horen.

De rechter deed eind vorige maand uitspraak na een proces van bijna zes jaar en 142 zittingsdagen. De zaak gaat over zes moorden, gepleegd tussen 2015 en 2017, vier pogingen tot moord en voorbereidingen voor nog meer liquidaties.

Advocaat Michael Ruperti zal bij het hoger beroep de verdediging van Taghi weer op zich nemen, samen met Arthur van der Biezen en Sjoerd van Berge Henegouwen. Dat team stond Taghi vorig jaar ook bij toen hij zonder advocaat kwam te zitten.

Dat gebeurde nadat zijn vorige advocaat, Inez Weski, werd gearresteerd op verdenking van het doorspelen van berichten van Taghi. De verdediging van het drietal duurde tot december. Toen stopte het advocatenteam omdat ze naar eigen zeggen tegen 'een muur van onwil' opliepen bij de rechtbank in Amsterdam. Ze zeiden geen goede verdediging te kunnen voeren.

Taghi werd vorige maand samen met Saïd R. en Mario R. veroordeeld voor levenslang. Saïd R. maakte op de dag van de uitspraak al bekend in beroep te zullen gaan. In totaal zijn zeventien verdachten veroordeeld tot celstraffen tot 29 jaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl