Beveiliging bij de Bunker in Amsterdam
NOS NieuwsAangepast

Taghi voert voorlopig eigen verdediging in Marengoproces

Ridouan Taghi gaat voorlopig zijn eigen verdediging voeren in het omvangrijke liquidatieproces Marengo. Taghi heeft dit in een brief laten weten aan de rechtbank, zegt Taghi's detentieadvocaat Thomas van der Horst, die zijn belangen in het kader van detentie behartigt.

Voor het liquidatieproces zit Taghi echter zonder strafrechtadvocaat sinds zijn raadsvrouw Inez Weski vorige maand werd gearresteerd. Hij wil wel worden bijgestaan en is op zoek naar een advocaat, heeft hij gemeld aan Van der Horst. Tot die is gevonden, zal Taghi noodgedwongen zelf zijn verdediging voeren.

Taghi heeft de rechtbank laten weten dat hij alle onderzoekswensen handhaaft die door Weski zijn gedaan.

Levenslang geëist

Er is levenslang tegen Taghi geëist, onder meer voor het opdracht geven voor meerdere moorden. Alle advocaten in het omvangrijke proces hebben inmiddels betoogd waarom hun cliënten niet veroordeeld zouden moeten worden. Het vonnis staat vooralsnog gepland op 20 oktober.

In principe kunnen verdachten hun eigen verdediging voeren, maar de rechtbank kan besluiten om een advocaat toe te wijzen. Of de rechtbank in Amsterdam dat gaat doen, is niet duidelijk.

Advocaat Weski werd op 21 april gearresteerd op verdenking van deelname aan een criminele organisatie die zich bezighoudt met internationale drugshandel en witwassen. Sindsdien zit ze vast in beperkingen. Onlangs werd besloten dat Weski nog dertig dagen langer blijft vastzitten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl