Nico Meijering en Inez Weskibij de zwaar beveiligde rechtszaal waar het Marengo-proces wordt gehouden
NOS Nieuws

Zitting Marengo-proces uitgesteld na arrestatie van advocaat Inez Weski

De zitting van komende dinsdag in het Marengo-proces is uitgesteld. Advocaten Nico Meijering en Christian Flokstra hadden daarom gevraagd na de arrestatie van collega Inez Weski.

"De arrestatie van mr. I. Weski van afgelopen vrijdag heeft ons geschokt", schrijven advocaten Meijering en Flokstra op Twitter. "Daarnaast kunnen wij de impact van die arrestatie en het onderliggende opsporingsonderzoek op de zaak Marengo op dit moment niet overzien. Om die reden hebben wij de rechtbank verzocht de zitting van dinsdag 25 april uit te stellen. De rechtbank heeft dit verzoek heden gehonoreerd."

Op het programma stonden dinsdag de reactie van de verdediging op het Openbaar Ministerie en het laatste woord van verdachte Mohamed R., die wordt bijgestaan door Meijering en Flokstra.

Deelname aan een criminele organisatie

Inez Weski, de raadsvrouw van hoofdverdachte Ridouan Taghi in het Marengoproces, werd vrijdag opgepakt op verdenking van deelname aan een criminele organisatie. Ze wordt beschuldigd van het doorspelen van berichten van en naar Taghi.

De arrestatie leidde tot grote ophef onder advocaten. Het is zeldzaam dat een advocaat wordt aangehouden voor deelname aan een criminele organisatie. Eerder werd wel al een andere advocaat van Taghi, zijn neef, veroordeeld tot 5,5 jaar cel voor zijn rol binnen de drugsbende.

In het omvangrijke strafproces Marengo is levenslang geëist tegen meerdere verdachten, onder wie hoofdverdachte Ridouan Taghi. Hij was volgens het Openbaar Ministerie als opdrachtgever betrokken bij meerdere moorden en moordpogingen. In 2019 werd hij in Dubai opgepakt en enkele dagen later naar Nederland overgebracht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl