Melissa Wijfje beleefde een goed begin van het schaatsseizoen met drie startbewijzen voor de wereldbekers. Haar ontwikkeling vanaf de junioren naar de top van de senioren ging echter niet in één rechte lijn omhoog.

De 24-jarige Wijfje werd vijf keer wereldkampioen bij de junioren. Een overstap naar de senioren volgde en ze trainde drie jaar in het kielzog van Ireen Wüst en Antoinette de Jong. Toch miste Wijfje de Olympische Spelen in 2018 en besloot ze terug te keren naar Gewest Friesland.

Wijfje floreert onder Friese vleugels van trainer Hospes

Onder de vleugels van trainer Henk Hospes krabbelde Wijfje weer op en plaatste ze zich vorig jaar voor de WK afstanden. "Ik heb de aansluiting weer gevonden", aldus Wijfje. "Ik weet dat ik goed ben, maar het niveau is zo hoog en iedereen wil het beste uit zichzelf halen."

Ook dit schaatsseizoen kon Wijfje de overstap maken naar een commerciële ploeg, maar ze bleef trouw aan Hospes. "Dat is echt een bewuste keuze, omdat ik denk dat er nog meer rek zit in onze samenwerking. We kunnen nog heel veel stappen zetten."

STER reclame