Gehavende handbalsters maken zich mét Dulfer op voor 'alles of niets'

Goed nieuws voor de Nederlandse handbalsters in aanloop naar het belangrijke WK-duel donderdagmorgen met Servië. Kelly Dulfer, rots in de Oranje-branding, is weer fit genoeg om te spelen.

De fysiek sterke Dulfer is een gewaardeerde kracht in de dekking van Nederland, maar moest de vorige wedstrijden tegen Angola en Cuba gedwongen door knieklachten vanaf de tribune toekijken. Ze liep de blessure op in de eerste wedstrijd, tegen Slovenië, maar is inmiddels weer voldoende hersteld.

"Het gaat goed, ik kan spelen", vertelt een opgeluchte Dulfer. "Ik heb een brace gekocht en dat voelt veilig. Ik voel geen pijn en ben niet bang."

'Op de goede weg'

"We hebben het best wel goed opgepakt na die nederlaag", stelt aanvoerder Danick Snelder, die zelf een blauw oog heeft overgehouden aan de confrontatie met Angola. "De vraag is dan toch: hoe ga je daarmee om? Nou, de sfeer zit er weer in en dat is belangrijk. We zijn op de goede weg, denk ik."

Dat Dulfer juist voor het duel met Servië van donderdagmorgen terugkeert, is een opsteker voor Oranje. Na de valse start tegen Slovenië en de twee daaropvolgende winstpartijen heeft de ploeg nog één goed resultaat nodig om zeker te zijn van plaatsing voor de tweede ronde.

Jessy Kramer in de mangel bij twee Cubaanse verdedigers ANP

Weliswaar wacht Oranje na Servië ook nog een groepsduel met Noorwegen, maar op basis van de statistieken biedt dat duel minder perspectief op een gunstig resultaat. Nog nooit heeft Nederland namelijk van de Scandinavische vrouwen weten te winnen.

'Vechten, dan komt het goed'

Snelder vertrouwt erop dat het tegen Servië wel gaat lukken. "Ze hebben een aantal meiden die niet goed kunnen verdedigen en een paar die niet heel snel zijn. Dus als wij goed verdedigen, kunnen wij er met onze snelheid overheen."

"Ach, je kunt er lang of kort over lullen, maar we moeten gewoon winnen van Servië", vat de ervaren Estavana Polman samen. "Bij winst ziet het er rooskleurig uit, anders niet. Dat beseft iedereen. We moeten er nog meer voor vechten en dan komt het goed."

Stand groep Nederland

1. Noorwegen 3-6 (111-61)
2. Nederland 3-4 (112-83)
3. Servië 3-4 (103-80)
4. Angola 3-2 (86-91)
5. Slovenië 3-2 (76-95)
6. Cuba 3-0 (66-144)

STER reclame