NOS Sport

Handbalsters maken liefst 51 doelpunten tijdens WK-duel met Cuba

Handbalsters met monsterscore langs Cuba op WK

De Nederlandse handbalsters hebben zoals van tevoren al werd verwacht een ruime zege (51-23) geboekt op Cuba in hun derde groepsduel. Desondanks moet Oranje de komende dagen nog flink aan de bak om de volgende ronde te bereiken in Japan. Op donderdag en vrijdag wachten de sterkste tegenstanders in de poule: Servië en Noorwegen.

Niet alleen de uitglijder tegen Slovenië, zaterdag, zorgde al voor druk op de ploeg van Emmanuel Mayonnade, ook het vertoonde spel geeft vooralsnog geen aanleiding tot al te veel optimisme.

Aanvallend deed Nederland het in elk geval beter dan Noorwegen (47-16) en Servië (46-27) tegen het bescheiden handballand Cuba. Angela Malestein was goed voor elf treffers, Lois Abbingh maakte er tien.

Toch was het bij vlagen ook slordig wat Oranje liet zien. Net als tegen Angola maandag leidde dat ook tegen Cuba niet tot problemen, maar de laatste twee tegenstanders zijn dus van een andere orde.

'Vertrouwen hard nodig tegen Servië'

Door de monsterzege heeft Nederland wel weer het nodige vertrouwen getankt. "Na de gewonnen wedstrijd tegen Angola gisteren gingen we met een geruster gevoel slapen", aldus Abbingh.

"Ik denk dat iedereen na vandaag weer een stukje meer vertrouwen heeft gekregen. Dat zullen we hard nodig hebben tegen Servië."

Bekijk hieronder de reacties van Lois Abbingh, Martine Smeets en Inger Smits:

Dat is donderdag de volgende tegenstander van Nederland, een duel waarin alleen winst telt voor Oranje.

"Die wedstrijd tegen Slovenië willen we zo snel mogelijk vergeten", keek Abbingh nog een keer terug. "We richten ons nu volledig op Servië."

Stand groep A

1. Noorwegen 3-6 (111-61)
2. Nederland 3-4 (112-83)
3. Servië 3-4 (103-80)
4. Angola 3-2 (86-91)
5. Slovenië 3-2 (76-95)
6. Cuba 3-0 (66-144)

Slovenië ging in groep C verrassend onderuit tegen Angola (33-24), maar desondanks heeft Oranje nog minimaal één goed resultaat nodig in de resterende duels. Want stel dat Angola en Slovenië allebei van het zwakke Cuba winnen en samen met Nederland op vier punten komen, dan heeft Angola van die drie het beste onderlinge resultaat.

Uiteraard kunnen Angola (tegen Noorwegen) en Slovenië (tegen Servië) ook nog de nodige punten sprokkelen. De eerste drie in de groep gaan door naar de volgende ronde. Bij een gelijke stand telt het onderling resultaat.

Bondscoach Emmanuel Mayonnade

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl