Max Verstappen EPA

Max Verstappen heeft een goed gevoel overgehouden aan de tweede vrije training voor de Grand Prix van Brazilië. De Nederlander, die in de eerste training amper op de baan verscheen, noteerde op Interlagos de derde tijd. Alleen de Ferrari's van Sebastian Vettel en Charles Leclerc waren net iets sneller.

Vettel was op het droge circuit de snelste met 1.09,217. Leclerc (+0,021), Verstappen (0,134), Valtteri Bottas (+0,156) en wereldkampioen Lewis Hamilton (+ 0,223) gaven weinig toe. De sessie werd afgesloten met een schuiver van Daniil Kvyat. Dat leverde drie minuten voor het einde code rood op. De training werd niet meer hervat.

Revanche

Verstappen finishte vorig jaar als tweede in Brazilië. Hij liep toen de zege mis door een actie van Esteban Ocon. Zondag hoopt hij daar revanche voor te nemen.

Zijn racesimulatie zag er in de tweede training hoopvol uit. Van Leclerc heeft hij zaterdag in de kwalificatie weinig te duchten. De Monegask moet door een motorwissel tien plaatsen op de startopstelling inleveren.

In de eerste, natte training op vrijdag was Alexander Albon de snelste. De teamgenoot van Max Verstappen noteerde 1.16,142. Albon crashte nog in de slotfase, waardoor de training iets eerder werd afgebroken. Valtteri Bottas was een halve seconde langzamer dan Albon. Daarna volgde het Ferrari-duo Sebastian Vettel en Charles Leclerc.

Verstappen zette geen tijd neer. Hij liet zich in die sessie amper op de baan zien. In de slotfase wilde de Red Bull-coureur nog wel een tijd neerzetten, maar spinde hij. Wereldkampioen Lewis Hamilton, de Fransman Romain Grosjean en de Mexicaan Sergio Perez noteerden evenals Verstappen in de eerste sessie geen tijd.

'Goede start'

"Door het wisselende weer was het een beetje een chaotische dag", zei Verstappen na de sessies. "De rondetijden zijn, denk ik, niet echt in te schatten. Zaterdag en zondag zal de temperatuur anders zijn. Het positieve is dat de wagen prima voldeed. Er zijn altijd dingen te verbeteren, maar de start was goed. De drie topteams ontlopen elkaar weinig."

Uitslag tweede vrije training GP van Brazilië

STER reclame