Sebastian Vettel AFP

Formule 1-coureur Sebastian Vettel is niet te spreken over de beschuldigingen die Max Verstappen uitte aan het adres van Ferrari na de Grand Prix van de Verenigde Staten.

"Dat is het als je stopt met valsspelen", zei Verstappen over de tegenvallende resultaten van de Italiaanse renstal in Texas.

Ferrari zou eerder dit jaar hebben geprofiteerd van problemen met de meetkabel die de inhoud van de brandstoftank controleert. Daardoor zou Ferrari meer vermogen en een hogere topsnelheid bereiken. Bewijs daarvoor is nooit geleverd.

"Ik kan niet zo veel zeggen", counterde Vettel in aanloop naar de Grand Prix van Brazilië. "Het is erg onvolwassen. Maar het beste antwoord dat ik kan geven, is straks op het circuit."

Verstappen wilde er weinig woorden meer aan vuilmaken. "Ik heb het er liever niet meer over. Het is belangrijker om vooruit te kijken en het op de baan met elkaar uitvechten."

Verstappen slaagde er na de zomerstop nog maar twee keer in op het podium te eindigen, zowel in Singapore als in de Verenigde Staten werd hij derde. Wel kan Verstappen nog derde worden in het WK-klassement.

"Die kans is er inderdaad nog en we gaan voor het maximale resultaat. Dan zien we na Abu Dhabi wel waar we geëindigd zijn."

De Red Bull-coureur staat vierde met een achterstand van veertien punten op Charles Leclerc. De Monegask laat in São Paulo zijn motor vervangen, waardoor hij een gridstraf van tien plaatsen krijgt.

STER reclame