VVD-fractievoorzitter Dijkhoff en CU-leider Segers in de Tweede Kamer
NOS Nieuws

VVD ziet niets in lagere maximumsnelheid, CU vindt Formule 1 onbelangrijk

De coalitiepartijen VVD en ChristenUnie hebben voorafgaand aan het wekelijkse coalitieoverleg in Den Haag hun voorkeur laten doorschemeren voor maatregelen om het stikstofprobleem aan te pakken. De fractieleiders Dijkhoff en Segers kregen voor het naar binnengaan vragen over de in het weekend uitgelekte adviezen van de commissie-Remkes.

Aanvankelijk zeiden ze dat het vooral belangrijk is dat er "geen taboes" zijn en dat er een "goede balans" is. Vervolgens liet VVD-fractieleider Dijkhoff blijken dat hij niets ziet in het verlagen van de maximumsnelheid naar 100 kilometer per uur, want dat "haalt weinig uit".

Wat Segers van de ChristenUnie betreft lijkt de Formule 1 op het racecircuit van Zandvoort niet te hoeven doorgaan. Dat staat "niet boven aan mijn wensenlijst", zei hij daarover.

Bekijk hier waarom stikstof Nederland in zijn greep heeft:

Veestapel

Oud-VVD-minister Remkes maakt komende woensdag zijn advies bekend over de consequenties van de stikstofuitspraak van de Raad van State. Zeker 1000 bouwprojecten liggen stil sinds de ingrijpende uitspraak van de Raad van State dat de Nederlandse stikstof-aanpak niet voldoet. Remkes zou voorstellen om de de veestapel fors in te krimpen en de maximumsnelheid te verlagen.

Minister Bruins van Sport nam zondag een voorschot op de discussie door te zeggen dat het kabinet er "natuurlijk" alles aan gaat doen om ervoor te zorgen dat de Formule 1 doorgaat. "Heel Nederland kijkt ernaar uit en het zou fantastisch zijn als we 'vroem' horen op 3 mei volgend jaar", zei de VVD-minister in het tv-programma WNL op Zondag.

CDA-fractievoorzitter Heerma ging inhoudelijk niet in op de uitgelekte voorstellen. Hij noemt het een probleem van "niet te onderschatten omvang". "Het raakt onze economie, het bedrijfsleven en de agrarische sector." D66-fractievoorzitter Jetten zei na afloop dat hij op de commissie-Remkes niet vooruit wil lopen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl