Het stadion van AZ, waar een groot deel van het dak van verwijderd is ProShots
Dak AZ-stadion

De gemeente Alkmaar heeft de deur opengezet voor AZ om de eredivisiewedstrijd op 15 december tegen Ajax toch in eigen huis te spelen.

"Indien de voetbalclub in de komende twee weken de ontbrekende gegevens aanlevert en het totale onderzoek aantoont dat het stadion voldoet aan de minimale wettelijke norm, kan de aanschrijving (gemeentelijke beperking, red.) deels of geheel van het stadion. Dan is het ook toegestaan dat er supporters bij de wedstrijd aanwezig zijn", aldus een verklaring van de gemeente.

AZ had op 1 november een volledige rapportage moeten aanleveren, maar heeft daar volgens de gemeente niet aan voldaan. Het veld is wel al als veilig beoordeeld. Uiterlijk begin volgende week wordt er uitsluitsel verwacht.

Ingenieurs vinden stadion veilig

Half augustus stortte een deel van het dak van het AZ-stadion in, een gevolg van constructiefouten bij de bouw. Sindsdien spelen de Alkmaarders hun thuiswedstrijden in Den Haag.

Inmiddels is een groot deel van het dak verwijderd. "Volgens de ingenieurs van Royal HaskoningDHV is het stadion nu veilig en kan het worden vrijgegeven", liet AZ eerder vandaag weten.

STER reclame