Kaio Jorge viert zijn gelijkmaker vlak voor tijd

Brazilië onder 17 verovert wereldtitel voor eigen publiek

De Braziliaanse voetballers onder de 17 hebben zich tot wereldkampioen gekroond. In de finale boog het gastland tegen Mexico vlak voor tijd een achterstand om in een 2-1 zege.

Omdat Brazilië in de eerste tachtig minuten bijzonder slordig omging met de kansen, mochten de goed georganiseerde Mexicanen heel even dromen van een stunt in Brasilia.

Na ruim een uur spelen leverde de enige Mexicaanse poging op het Braziliaanse doel namelijk direct een doelpunt op. Maar de rake kopbal van Bryan Gonzalez werd niet het gouden moment van de avond.

Dat werd de goal die invaller Lazaro aan de andere kant in de derde minuut van de blessuretijd maakte. Een paar minuten eerder had Kaio Jorge voor de gelijkmaker gezorgd door een strafschop te benutten.

Luan Patrick is blij

Eerder op de dag had Nederland de strijd om het brons verloren van Frankrijk. Door drie goals van Arnaud Kalimuendo Muinga ging Oranje met 3-1 onderuit.

Met zes goals werd Sontje Hansen topscorer van het WK.