Volleyballers verslaan ook Estland en bereiken achtste finales EK Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De Nederlandse volleyballers hebben zich geplaatst voor de achtste finales van het EK. Oranje boekte tegen Estland met 3-1 (22-25, 25-19, 25-19, 25-20) zijn derde zege en is zeker van een plaats bij de eerste vier in groep D.

Nederland speelt woensdag tegen Tsjechië zijn laatste groepsduel (vanaf 20.00 uur live te zien op NOS.nl en in de NOS-app). Inzet is het verdedigen van de tweede plaats. Wereldkampioen Polen staat ongeslagen op de eerste plaats.

Eerst Tsjechië, dan achtste finales

Aan de achtste finales denkt uitblinker Nimir Abdelaziz nog niet. "Absoluut niet. We willen tweede worden in de poule en daar hebben we een zege op Tsjechië voor nodig."

Bekijk in de videocarrousel hieronder interviews met Nimir Abdelaziz en Michael Parkinson.

Na het verlies van de eerste set nam Abdelaziz Oranje bij de hand door wat oorlog te maken tegen Estland. "Daar hou ik wel van. Even naar de overkant kijken of zeuren tegen de scheids, daar ga ik wel beter van spelen."

Oranje voorspelbaar

Oranje trof Estland in 2019 al driemaal eerder, verloor één keer, maar won de laatste twee duels met 3-0. De Esten, aangemoedigd door een imposante schare Estse fans, begonnen sterk in Amsterdam, al speelde Oranje ook erg voorspelbaar.

Na de eerste set liep het bij Oranje beter, vooral omdat Abdelaziz veel meer werd gesteund. Zo eiste ook Michael Parkinson een hoofdrol op en werd het blok beter in stelling gebracht.

Stand groep D (beste vier naar achtste finales)

Polen * 4-12 (12-1)
Nederland * 4-9 (9-4)
Oekraïne 3-6 (6-5)
Tsjechië 3-3 (4-6)
Montenegro 4-3 (4-9)
Estland 4-0 (2-12)

STER reclame