NOS Sport

Nederlandse volleyballers klaar voor EK: 'Stapje verder dan voor het OKT'

Volleyballers Van Solkema en Abdelaziz klaar voor EK: 'Nog stapjes gemaakt'

De Nederlandse volleyballers beginnen vandaag aan het Europees kampioenschap. In het Rotterdamse Ahoy, op dezelfde plek waar ze zich vorige maand niet plaatsten voor de Olympische Spelen, is Montenegro de eerste tegenstander. Volgens diagonaalspeler Nimir Abdelaziz gaat Oranje met vertrouwen het toernooi in.

"Het olympisch kwalificatietoernooi heeft ons, ondanks dat we ons niet gelijk hebben gekwalificeerd, een boost gegeven", aldus Abdelaziz. Hij doelt op het niveau dat de volleyballers, de huidige nummer vijftien van de wereld, destijds haalden tegen wereldtopper de Verenigde Staten.

Bekijk hier de wedstrijd van de volleybalmannen tegen de VS van vorige maand:

Nederlandse volleyballers grijpen naast olympisch ticket

De 2,01 meter lange diagonaalspeler denkt dat de Nederlandse volleybalformatie, onder leiding van de Italiaanse bondscoach Roberto Piazza, een stapje verder is dan voor het OKT. "We hebben een maand langer met elkaar getraind, we zijn beter op elkaar ingespeeld en iedereen is fit."

Spelverdeler Gijs van Solkema sluit zich bij de uitspraken van zijn teamgenoot aan. "We hebben de stijgende lijn doorgetrokken. Er is meer afstemming onderling en we hebben op alle facetten een stapje gemaakt."

Wereldtop

De 21-jarige Van Solkema durft ondanks het zelfvertrouwen niet te zeggen waar Oranje nu staat en wat een realistisch eindstation op het EK is.

"Hoe ver we komen ligt aan veel factoren. Het hangt onder meer af van ons eigen niveau, welke tegenstander we later in het toernooi treffen en of we een beetje geluk hebben. We beschouwen in elk geval de vijf groepswedstrijden stuk voor stuk als EK-finales."

Abdelaziz vindt dat de wereldtop nog niet binnen handbereik is, maar wel dat de tijd rijp is om op de wereldranglijst het gat te gaan overbruggen. "Op dit EK willen we laten zien dat we het niveau van op papier gelijkwaardige tegenstanders ontgroeid zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl