NOS Sport

Volleyballers grijpen tegen Verenigde Staten naast olympisch ticket

Nederlandse volleyballers grijpen naast olympisch ticket

De Nederlandse volleyballers hebben zich op het OKT in Rotterdam niet weten te plaatsen voor de Olympische Spelen van komend jaar in Tokio. Oranje boog in zijn laatste duel met 1-3 (18-25, 20-25, 25-17, 21-25) voor de Verenigde Staten.

Nederland is de nummer vijftien van de wereld, Amerika bezet de tweede plaats. De Amerikanen wonnen brons op de Spelen van 2016 en het WK van 2018 en waren dit seizoen verliezend finalist in de eerste editie van de Nations League. En dus was de VS de huizenhoge favoriet voor de eindzege in het OKT in Ahoy.

Nederland, dat net als de VS zijn eerste twee duels in Ahoy had gewonnen, trad de favoriet echter onbevreesd tegemoet.

Oranje nam in elke set zelfs brutaal een voorsprong: 13-10 in de eerste, 9-5 in de tweede, 11-6 in de derde en 12-10 in de vierde. In de eerste twee sets bleek de marge niet voldoende: aan het eind van die sets, op de belangrijke punten, toonde Team USA zijn kracht.

Anderson en Smith voerden de servicedruk op en Anderson en Russell ramden de ballen langs het Nederlandse blok op de grond. In de derde set bleef de 'remonte' van de Amerikanen uit, maar de vierde set was weer een kopie van de eerste twee.

Amerika gaat naar de Spelen, waar het olympisch volleybaltoernooi van 25 juli tot en met 9 augustus 2020 gehouden wordt. Nederland krijgt nog een laatste kans bij het Europese OKT in januari.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl