Deense supporters eren Christian Eriksen met een spandoek
NOS Voetbal

UEFA nodigt Eriksen en medisch team uit voor finale EK

De UEFA heeft Christian Eriksen en zijn partner uitgenodigd om zondag de EK-finale in Londen bij te wonen. Ook de zes medische verzorgers die het leven van de Deense voetballer redden toen hij drie weken geleden een hartstilstand kreeg, mogen de eindstrijd op Wembley bijwonen.

Het is nog niet duidelijk of Eriksen ingaat op de uitnodiging. "Mogelijk is het voor hem beter om nog wat rust te nemen", aldus de UEFA. "Dat horen we dan nog wel. Wij zouden het in elk geval fijn vinden als hij er bij is."

Het paramedische team is wel van plan om naar de finale te gaan. "Ik voel me als een kind op Kerstavond", zei een van hen, Peder Ersgaard, tegen Deense media. "Ik ben trots op wat we met hele team hebben gedaan."

De 29-jarige Eriksen werd tijdens het EK-duel van Denemarken met Finland getroffen door een hartstilstand en moest op het veld in Kopenhagen worden gereanimeerd. De sterspeler is inmiddels succesvol geopereerd en revalideert thuis in Denemarken.

Naar omstandigheden gaat het goed met Eriksen. Vier dagen geleden ging hij op een strand nabij Kopenhagen op de foto met een jonge fan.

Denen massaal uitgezwaaid

Denemarken speelt woensdag tegen Engeland om een plek in de finale. Dinsdagochtend werd het team voor het vertrek naar Londen massaal uitgezwaaid bij het basiskamp in Denemarken.

Denemarken zwaait voetballers uit na 'vier emotionele weken'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl