NOS VoetbalAangepast

Deense voetballers warm onthaald in eigen land na bereiken halve finales EK

Warm onthaal voor Deense EK-helden bij thuiskomst

De nationale voetbalploeg van Denemarken heeft bij terugkeer in het basiskamp in eigen land een warm onthaal gekregen. De Denen kwamen zondag terug uit Bakoe, waar de ploeg van bondscoach Kasper Hjulmand zaterdag in de kwartfinales van het EK met 2-1 won van Tsjechië.

Na aankomst op het vliegveld van Kopenhagen werd de spelersbus richting bestemming Helsingør toegejuicht door talloze fans langs de weg en ook bij aankomst bij het hotel wachtten in het rood geklede supporters de Deense helden op. In totaal waren zo'n tien- tot twintigduizend mensen op de been om hun steun te betuigen.

Drukte bij aankomst Deense ploeg in Helsingør

De Deense ploeg heeft zijn basiskamp in het Marienlyst Strandhotel in Helsingør, aan de oostkust van Denemarken, dicht bij Zweden. Bondscoach Hjulmand kwam nog naar buiten om vanuit zijn hotelbalkon de fans persoonlijk toe te wuiven.

Sommige spelers maakten zelf opnames van de fans, zoals ex-Ajacied Nicolai Boilesen (zie onderstaande tweet). De volgende halte in het bijzondere EK-avontuur van Denemarken, dat begon met het drama rond Christian Eriksen die in de eerste wedstrijd getroffen werd door een hartstilstand, is Londen, waar de Denen woensdag in de halve finales aantreden tegen Engeland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl