John Stones en Jordan Henderson juichen
NOS Voetbal

Voetbalpodcast #165: 'Engeland speelt angsthazenvoetbal, Italië weer vervelend'

Het EK voetbalt nadert zijn ontknoping. Nog vier landen maken kans op de Europese titel. In de NOS voetbalpodcast wordt er vooruitgeblikt op de halve finales.

Presentator Arno Vermeulen bespreekt met Jan Roelfs, Jeroen Grueter en Jeroen Stekelenburg de kansen van Engeland, Italië, Denemarken en Spanje.

Engeland versloeg Oekraïne in de kwartfinales met duidelijke cijfers (4-0), maar de ploeg van bondscoach Gareth Southgate krijgt ervan langs van Grueter. "Het was niet om aan te zien. Het was smerig en laf. Angsthazenvoetbal. Totaal geestdodend."

Waar Grueter zich heeft gestoord aan de Engelsen, ergerde Vermeulen zich aan de Italianen. "Ik word echt heel erg naar van ze."

Volgens Vermeulen heeft Italië een fantastisch team, maar gedroegen de spelers zich vervelend tegen België. "Het ongelooflijke simuleren, de aanstellerij. Die blessures die er niet zijn. Het tijdrekken. Ze maken een wedstrijd kapot."

In de halve finales speelt Italië tegen Spanje, Engeland neemt het in eigen land op tegen Denemarken.

Speelschema EK 3 juli

Die tweede halve finale wordt gespeeld onder leiding van de Nederlandse scheidsrechter Danny Makkelie. "Dit is een enorm succes", zegt Grueter. Volgens hem heeft de KNVB goed gehandeld in het opleiden van topscheidsrechters.

Ook wordt Giovanni van Bronckhorst besproken als kandidaat voor het bondscoachschap van het Nederlands elftal. De oud-trainer van Feyenoord zei in Studio Europa open te staan voor die functie. Volgens Stekelenburg is het echter geen serieuze optie.

Stekelenburg, die Oranje volgt, vertelt dat de KNVB iemand zoekt met de statuur van Ronald Koeman. "Een echte baas willen ze hebben. Dan lijkt me Giovanni van Bronckhorst een van de eersten die je kunt wegstrepen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl