1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS Voetbal

De Ligt schuldbewust na rode kaart: 'Je verliest door een actie van mij'

Schuldbewuste De Ligt over rode kaart: 'Dit mag mij niet overkomen'

Matthijs de Ligt werd met zijn rode kaart voor een opzettelijke handsbal de schlemiel van Oranje, dat daarna de wedstrijd tegen Tsjechië door de vingers zag glippen. De verdediger neemt na afloop de volledige verantwoordelijkheid voor de uitschakeling.

"Je verliest de wedstrijd door een actie van mij...", is De Ligt stellig. "Je hebt de wedstrijd tot dan onder controle."

De Ligt werd uit het veld gestuurd nadat hij in zijn val de bal met zijn hand had weggeslagen, om daarmee het gevaar uit een Tsjechische aanval te halen. In eerste instantie leek hij na dat slimmigheidje weg te komen met geel, maar de VAR riep de scheidsrechter naar de kant om toch de beelden nog eens te komen bekijken.

"Weet je wat het is? Uiteindelijk verandert het de wedstrijd", blijft De Ligt bij zijn standpunt. "Dat mag me niet overkomen."

De Ligt maakt hands en krijgt rood, Oranje verder met tien man

Vlak voor de rode kaart van De Ligt had Donyell Malen vrij voor de keeper een grote kans op een Nederlandse voorsprong om zeep geholpen. "Ik had niet het gevoel dat zij heel veel kansen hadden. Dan maakt die rode kaart het verschil."

De rode kaart van De Ligt zal ook na dit EK nog doordreunen, want de verdediger mist nu het belangrijke WK-kwalificatieduel met Noorwegen in september vanwege een schorsing.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl