In januari was het stadion van Bayern Munich ook verlicht in regenboogkleuren
NOS Voetbal

'UEFA staat stadion in regenboogkleuren niet toe'

Het stadion in München mag tijdens het EK-duel tussen Duitsland en Hongarije niet worden verlicht in regenboogkleuren, zo meldt het Duitse dagblad Bild.

De gemeenteraad van München wilde de Allianz Arena in regenboogkleuren verlichten als protest tegen de wet die onlangs in Hongarije werd aangenomen, waarmee het verboden wordt om homoseksualiteit en het veranderen van sekse te 'promoten' onder jongeren tot achttien jaar.

Door de wet kunnen boeken, films en andere media met seksuele inhoud die niet heterogericht is verboden worden. Ook reclame-uitingen waarin homo- of transseksualiteit wordt "genormaliseerd" mogen niet meer worden getoond.

Volgens Bild heeft de UEFA het verzoek afgewezen omdat alle stadions volgens de regels moeten zijn voorzien van de kleuren van de UEFA en de deelnemende landen.

Rutte wil geen statement van Oranje

De nieuwe wet leidde al tot grootschalige protesten in Boedapest. Het Nederlands elftal reist deze week af naar de Hongaarse hoofdstad, waar het komende zondag in de achtste finales van het EK speelt.

Demissionair premier Rutte noemde de Hongaarse wet "echt onacceptabel", maar vindt niet dat Oranje een statement moet maken. "Hou de sport, hou de atleten daar nou buiten", zegt Rutte, die protesteren een taak voor de politiek vindt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl